About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

31 decembrie 2013

Bilant: Carti citite 2013


Ianuarie:---

Februarie:

  1. La capatul lumii si in tara aspra a minunilor-H.Murakami
  2. Poezii-V.Durschei
Martie:

  1. Vrajitorul-V.Nabokov
  2. Vanatoare nocturna-
  3. Flori pentru Zoe
  4. Cincizeci de umbre ale lui Grey
Aprilie:

  1. Cincizeci de umbre intunecate
  2. Memoriile unui gigolo
  3. Hannibal in spatele mastii
  4. Tes panza numelui tau
  5. La shopping si nu regret

Mai:

  1. Frumoasele adormite-Yasunari Kawabata
  2. Jurnalul Laurei Palmer
  3. Carrie-St.King
  4. Liceenii in alerta-G.Sovu
  5. Liceenii rock'n' roll-G.Sovu
  6. Strazi interioare
Iunie:

  1. Traind in stilul 80/20-Richard Koch
  2. Corigent la limba romana-I.Minulescu
  3. Texas!Sage-S.Brown
  4. Sub aceeasi stea-
  5. Ciuleandra-I.Rebreanu

Iulie:

  1. Morti pana la apus
  2. Moarta pentru toti
  3. Moartea la Dallas
  4. Mort de-a binelea
  5. Categoric maorta
  6. Morti cu totii
  7. Mai rau ca moartea
  8. Hit yourself-Florin Grozea
August:

  1. Cincizeci de umbre descatusate
  2. Iubita mea, Sputnik-H.Murakami
  3. In noapte-H.Murakami
  4. Nascut pentru a reusi-Brian Souza
  5. Singura si nu regret-M.Hillis
  6. Laleaua neagra-Al.Dumas
  7. Auditia-Ryu Murakami
  8. Sonete inedite-M.Sorescu
Septembrie:

  1. Iubitele sotului meu-Bridget Asher
  2. Fluturi sarutandu-se-Carmen Sylva
  3. Proscrisii-Pavel Corut
  4. Exercitii de echilibru-Tudor Chirila
  5. Ah,acesti adolescenti-Iuliu Ratiu
  6. Teatru-I.L.Caragiale
  7. Sa stapanesti umbra pasarii
  8. Strategiile samurailor
  9. Dragostea incurca,dragostea descurca-Rabindratach Tagore
  10. Proza-M.Eminescu
Octombrie,Noiembrie:---
Decembrie:

1.Amurg-Osamu Dazai

Se observa ca anul al doilea de facultate m-a cam tinut ocupata si nu am avut timp sa citesc.Promit sa imi revin in forta si sa invat foarte multe in perioada care vine.
vine si sesiunea,dar o sa am timp si pentru pasiunea mea,poezia.

La multi ani si la multe carti bune citite in 2014!
Sa fiti iubiti,linistiti,impacati cu voi insiva!Restul se construieste cu efort si rabdare...

25 decembrie 2013

Craciun livresc!

Au venit si sarbatorile!


Parca acum 2 zile se auzeau copii colindand prin sat,petarde pocnind pe strazi si artificii pe cer.Magia plutea in aer,in gerul crunt.Oamenii se strang in jurul meselor cu mic,cu mare,ciocnesc pahare si glumesc printre inghitituri.
Peste tot veselie si zambete.Viata devine mai buna pentru cateva momente.Oamenii uita de necazuri si sunt bucurosi pentru ceea ce au sid aca nu au nimic multumesc cuiva pentru persoanele din jurul lor.Pentru cei dragi.
Multumesc si eu pe aceasta ocazie oamenilor care ma iubesc asa cum sunt,parintilor mei si prietenilor care nu m-au uitat si au dat cate un mesaj dinainte sa le dau eu.Se mai incheie un an cu bune si rele.Am facut si greseli,dar si lucruri bune si printre astea ma bucur ca am citit anul asta mai mult decat de obicei si m-am dezvoltat.Sunt un om mai destept acum si nu o sa renunt niciodata sa citesc.Multumesc Luciei ca m-a acceptat drept colaboratoare pe acest blog si m-a ajutat cu cateva lecturi pe care nu mi le-as fi permis niciodata din punct de vedere financiar.A fost o sansa pe care ma bucur ca am avut-o si trebuie sa recunosc ca am invatat multe in cateva luni.

Ma bucur sincer pentru cei carora Mosul le-a adus sub brad cadouri in carti.Eu am primit in dar liniste si armonie.Ma bucur si pentru atat.Ambele sunt greu de gasit si sper sa le pastrez pentru mult timp.
Am inceput sa citesc dintr- antologie de poezie sarba si ma bucur ca am o asemenea carte in biblioteca.E  pur si simplu o bijuterie !


Va doresc un Craciun fericit alaturi de cei dragi,multa liniste,armonie si iubire!
Aaa.si spor la citit!

21 decembrie 2013

Mailbox


Buna seara!

Sarbatorile vin cu pasi repezi.Daca ne gandim doar la cadouri, atunci sper sa fie cadouri in munti de carti.Cel putin eu asta as vrea pentru ca nu e nimic mai de pret decat material care sa-ti ajute creierul sa se dezvolte si apoi sa te ajute sa devii mai bun pe orice plan.Inca exista persoane care nu vad importanta sau menirea lecturii,dar eu cred ca le putem demonstra ca si oamenii cititi,intleigenti,creativi pot duce vieti care sa devina modele de urmat pentru pleava societatii sau pentru cei a caror minte e ingusta chiar si in secolul asta cand lumea devine din ce in ce mai "deschisa la cap" si mai informata.
Chiar si oamenii cititi pot avea bani,obiecte,liniste si pace in suflete si sa devina modele pentru alti oamenic are nu le impartasesc ideile despre viata si citit in general.
Oricum, am scris acest post sa imi exprim bucuria pentru un voucher castigat si materializat in carti de la Carturesti, o librarie cu care am avut o problema legata de voucher,dar care s-a rezolvat in 2 saptamani.

Nu o sa-mi exprim frustrarea si supararea, ci bucuria ca problema a fost rezolvata si ma pot bucura in sfarsit de cartile pe care mi le doream de mult timp.Cred ca pe masura ce trece timpul devin din ce in ce mai selectiva, mai "buna" daca pot spune asa,in alegerea cartilor sau autorilor cand comand ceva.
Cand am desfacut pachetul ma simteam ca un copil care isi desfacuse cadourile primite de Craciun.Prima faza a constat in intinderea cartilro pe covor, sa le vad mai bine.Apoi am rupt 2-3 tiple si am pipait copertile.Am citit descrierile si nu ma puteam decide pe care dintre ele sa o incep in seara asta.Pana la urma le-am facut loc in biblioteca,cu greu pe un raft pe care imi place sa-l numesc raftul "cartilor bune",cele care merita cu adevarat un loc in biblioteca mea pentru ca am si carti foarte proaste de care as scapa cu drag daca as avea cui sa le dau.Nu cunosc foarte multa lume care citeste.Legat de asta, am fost uimita azi sa vad in tren si in metrou oameni care citesc,oameni tineri,ca mine.Sincer,imi venea sa-i imbratisez sau sa le strang mana,oricum sa-i felicit ca fac lucrul asta minunat.
Am inteles in ultimele zile ca exista miracole,exista minuni in oameni.Incep sa ma inconjor de oameni minunati si asta imi umple sufletul de bucurie.Sa am in preajma mea asemenea oameni ma face sa fiu mai buna,mai blanda,mai respectuoasa si mai atenta la nevoile celuilalt decat de obicei.Binele din jur se rasfrange in mine si ma face sa radiez de bucurie.
Oricum nu vreau sa vorbesc de fericirea personala aici,ci doar de bucuria,multumirea ca am primit aceste carti.Am inceput sa citesc din vreo 5 azi si am ramas uimita de scrisul Hertei Muller.Cand ne-a zis profa de romana de ea nu credeam ca o sa fie asa.Femeia asta scrie dumnezeieste.Imbina in scrisul ei filosofia,teatrul si poezia.As sublinia pe fiecare pagina cel putin 2 propozitii.Daca m-ar lasa ai mei le-as scrie pe pereti sa le citesc de fiecare data cand ma trezesc sa-mi incep ziua bine.Femeia isi merita premiul Nobel si sunt mandra ca e romanca.Asta inseamna ca citind autori romani,avand un background romanesc oamenii pot ajunge stele in lumea scriitoriceasca,deci nu suntem atat de prosti pe cat ne crede lumea.
Multumesc celor care sustin lectura pe blogurile lor si ofera carti in cadrul concursurilor!
Nu as fi avut niciodata sansa sau posibilitatea sa-mi cumpar carti daca nu as fi castigat de un an la concursurile cu premii in carti.

Nu incetati niciodata sa visati,sa sperati si sa cititi!

Noapte buna!





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...