About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

30 noiembrie 2014

Ultimul roman al seriei Vik şi Stubø

În spatele norilor întunecaţi

În spatele norilor întunecaţi de Anne Holt

Când experta în psihologie Inger Johanne ajunge să se implice, fără voia ei, în investigarea decesului unui băieţel de opt ani, suspectat de probleme comportamentale, bănuieşte că tragedia aceasta ascunde o realitate sordidă. În timp ce se străduieşte să descurce iţele încurcate ale unei morţi suspecte, se vede nevoită să înfrunte şi provocările din viaţa personală. 

Cu tenacitate si intuiţie, Inger Johanne reuşeşte să desfiinţeze aparenţele care domnesc în familia lui Ellen, prietena ei şi mama victimei, trăgând simultan un semnal de alarmă referitor la condiţia copiilor în familia modernă.

Anne Holt alege drept fundal al poveştii atacul terorist care a avut loc pe 22 iulie, în capitala Norvegiei, oferind cititorilor un thriller social complex. - AdresseAvisen

Un roman poliţist construit în jurul datei de 22 iulie 2011 – o zi neagră pentru Norvegia: pare un demers atât speculativ, cât şi riscant. Dar Anne Holt reuşeşte să creeze o naraţiune în care suspansul şi compasiunea omenească se îmbină perfect. - DAgblAdet

Fost ministru al justiţiei, avocat, jurnalist de televiziune şi reporter, Anne Holt este autoarea unor serii de romane poliţiste ce au cunoscut un succes imens în ţările scandinave, fiind ulterior traduse în peste 25 de limbi.
A fost recompensată cu mai multe premii, printre care Riverton Prize şi The Norwegian Booksellers' Prize. În 2012 a fost nominalizată la Edgar Award. De asemenea, a fost nominalizată la Shamus Award şi Macavity Award.
În octombrie 2012, lui Anne Holt i s-a acordat Great Calibre Award of Honor în Polonia pentru întreaga operă.
La Editura Trei, de aceeasi autoare, au aparut: Fericiţi cei însetaţi, Zeiţa oarbă, Doamna preşedintă, Eroare judiciară, Aşa ceva nu se întâmplă niciodată.

Perfect Sunday

28 noiembrie 2014

Kaiken de Jean-Christophe Grangé la editura Trei

De la autorul bestsellerului Pasagerul

Când criminalistul Olivier Passan şi soţia sa Naoko hotărăsc să divorţeze, nu au nici cea mai mică idee despre coşmarul care-i aşteaptă.
Pereţi mânjiţi de sânge, un fetus de maimuţică înghesuit în frigider, copii sub ameninţare... lucrurile o iau total razna!
Kaiken
Passan e convins că aceste acte de răzbunare sunt opera unui criminal pe urmele căruia poliţistul se află de luni întregi. Însă după ce acesta moare, Passan îşi dă seama că ameninţările au cumva legătură cu trecutul lui Naoko.
Se duce aşadar la Tokio ca să-şi găsească soţia. Acolo, descoperă secretul ei teribil…

Romanele lui Jean-Christophe Grangé, de la Le Vol des cigognes la Kaiken, au fost traduse în peste 30 de limbi şi adaptate pentru cinema. Este singurul romancier francez care-şi menţine locul de frunte în competiţia cu maeştrii genului, iar cărţile sale apar în topurile bestseller din multe ţări.

"Kaiken-ul era acolo, în teaca lui neagră din lemn de jacquier. Nu era surprins că Naoko nu-l luase cu ea — urâse întotdeauna acest cadou, simbol al violenţei şi al fanatismului Japoniei de altădată.
[...]
Brusc deschise ochii. Se scălda într-o baie roz. Pieptul îi era presărat cu picături roşii. La picioarele lui, o baltă de culoarea somonului făcea bule. Înălţă capul şi văzu că plăcile de faianţă erau mânjite cu dâre de sânge.
Se năpusti pe coridor, cu pistolul în mână. Deschise uşa cu grijă, în timp ce Diego se dădea somnoros la o parte, fără să înţeleagă ce se întâmplă.
Nimic neobişnuit. Shinji şi Hiroki dormeau liniştiţi.
Şiroind de apă, se întoarse în baie, scoase glonţul de pe ţeavă, apoi puse din nou piedica. În stare de şoc, îşi observă chipul în oglindă. Prin ceaţa roz, semăna cu o carcasă de vită, agăţată de un cârlig." Jean-Christophe Grangé

Jean-Christophe Grangé (n. 1961) este reporter internaţional, scriitor şi scenarist. A colaborat cu publicaţii prestigioase, printre care Paris Match, Sunday Times sau National Geographic. După o activitate intensă în presa franceză şi internaţională a înfiinţat propria agenţie de presă, L&G. În 1991 şi 1992 a primit Premiul Reuter şi respectiv Premiul World Press, două distincţii importante în lumea jurnalismului.
Reportajele realizate de-a lungul anilor constituie o însemnată sursă de inspiraţie pentru cărţile sale. A publicat romanele Le Vol des cigognes (1994), Les Rivières pourpres (1998), Le Concile de pierre (2000), L'Empire des loups (2003), La Ligne noire (2004), Le Serment des limbes (2007), Misèrere (2008), La Forêt des mânes (2009), Le Passager (2011).
La Editura Trei a mai apărut romanul Pasager

21 noiembrie 2014

Duminica ai intalnire cu Gwenaëlle Aubry

Duminică 23 noiembrie 2014, ora 12.00, vă invităm să o întâlniţi pe autoarea franceză
Gwenaëlle Aubry la standul Grupului Editorial Trei.

Gwenaëlle Aubry îşi va lansa romanul Nimeni.

Alături de Gwenaëlle Aubry se vor afla: Svetlana Cârstean (scriitor) şi 

Magdalena Mărculescu (director editorial Grupul Editorial Trei).

În această carte, Gwenaëlle Aubry dă voce unui părinte pierdut în propria-i nevroză, 
dialoghează cu eurile lui multiple, îl autorizează să existe după moartea sa fizică.

Volumul Nimeni, descris de Rick Moody drept "o bijuterie literară, care se remarcă în literatura contemporană europeană prin strania claritate", a fost publicat în colecţia Literary Fiction de la Pandora M, alături de alte două titluri puternice şi emoţionante: Sutton de J.R. Moehringer şi Povestea lui Hanna Yakub de Rabee Jaber.

Sutton reprezintă portretul fascinant al unui om remarcabil. Talentul lui Moehringer de a surprinde spiritul epocii şi bogăţia detaliilor face ca fiecare oprire din călătoria exterioară şi lăuntrică a lui Sutton să fie zguduitoare.” - Publishers Weekly
J.R. Moehringer este celebru scriitor şi jurnalist american, laureat al Premiului Pulitzer pentru volumul Dulcele bar (Editura Publica). În urma acestui succes, tenismenul Andre Agassi i-a cerut ajutorul în scrierea autobiografiei Open.

O descriere emoţionantă a fragilităţii condiţiei umane, Povestea lui Hanna Yakub de Rabee Jaber vorbeşte despre o temă universală: diversitatea religioasă şi toleranţa faţă de celălalt. Romanul Povestea lui Hanna Yakub a fost recompensat cu Booker International Prize pentru literatură arabă în 2012.

20 noiembrie 2014

Târgul Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură! - catalog editura Trei

Noua colecţie – Educaţie şi formare – se adresează în special cadrelor didactice, dar şi părinţilor interesaţi de viitorul copiilor sau adulţilor angajaţi în procese de formare profesională, managerilor care îşi doresc să aibă angajaţi inovatori şi bine pregătiţi, consultanţilor din procesele de învăţare (traineri, mentori, consilieri). Primele două titluri, care vor putea fi cumpărate din standul Editurii Trei de la Gaudeamus, sunt: Invăţarea invizibilă de John Hattie şi Formarea inovatorilor de Tony Wagner.

Citirea gândurilor nu este un mit. Este o realitate. Doar că este puţin diferită de ceea ce îşi imaginează majoritatea oamenilor. Cu instrumentele pe care le oferă Arta de a citi gândurile de Henrik Fexeus, vei afla imediat ce gândeşte şi simte cealaltă persoană şi vei putea să-i influenţezi gândurile şi sentimentele.

Analiza viselor de C.G. Jung, care cuprinde transcrierea seminarului pe tema interpretării viselor, susţinut la Zürich între 1928 (noiembrie) şi 1930 (iunie), ne oferă şansa de a-l descoperi pe Jung ca analist şi de a gândi şi înţelege cu el pacientul său, pornind de la 30 de vise ale acestuia, care sunt interpretate pe rând, în cuprinsul seminarului. Avem ocazia de a citi cea mai completă descriere a metodei jungiene de interpretare a viselor. Un adevărat eveniment cultural, cartea este interesantă pentru toţi cei preocupaţi de modul în care lucra una dintre cele mai cunoscute personalităţi ale secolului XX.

Ediţia revizuită şi adăugită a volumului În căutarea sinelui de Vasile Dem. Zamfirescu conţine modificări de structură şi detaliu faţă de cele două ediţii anterioare. Alături de cele două jurnale, ea include toate materialele conexe lor, nu numai secţiunea Psihanaliza comunismului, existentă şi în prima ediţie de la Cartea Românească, ci şi eseurile filosofice publicate în 1995, sub titlul Nedreptatea ontică la Editura Trei, carte care cunoaşte astfel reeditarea. 

Nu i-am uitat nici pe cei mici. Pentru ei am pregătit o minunată poveste de Crăciun: În căutarea Sufletului Crăciunului de R. D. Mottok. Teo Trandafir spune despre acest proiect: “În această carte de poveste vom găsi ce căutăm în fiecare zi: adăpost pentru noi şi pentru copiii noştri. Adăpost în faţa violenţei sau grabei ori tristeţii. Aici, între aceste coperţi, e veşnic Crăciun, iar metafora miroase a cozonac şi fericire.“

Puteţi consulta mai jos catalogul pentru detalii despre toate noutăţile editoriale cu care Grupul Editorial Trei îşi aşteaptă cititorii la cea de-a opta ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură!



Libris te invita la...


Editura Epica iti aduce prima antologie Young Adult

Stephanie Perkins, Rainbow Rowell, Gayle Forman, Jenny Han, Ally Carter, David Levithan, Kiersten White etc., autori creme de la creme sau best of the best din industria publishingului Young Adult din acest moment.

Un meteorit blochează intrarea la Târgul Internaţional GAUDEAMUS - Carte de învăţătură 2014!

Mare atenţie când ajungeţi la Târgul Internaţional GAUDEAMUS - Carte de învăţătură 2014. Intrarea în Pavilionul Central de la Romexpo este îngreunată în urma căderii unui meteorit incandescent.

Pompierii sosiţi la faţa locului au reuşit să stingă incendiul, însă rămăşiţele meteoritului se află încă în faţa intrării principale şi vor rămâne acolo până la sfârşitul săptămânii.

Oameni ai Pământului.
A sosit momentul.
Jocul Final a început.
Jocul Final e real.


Prima experienţă multimedia integată carte-joc, Endgame – Jocul final. Convocarea de James Frey şi Nils Johnson-Shelton, poate fi achiziţionată din standul Editurii Trei (nivel 0.00, stand 16).
Trilogia Endgame ne dezvăluie o lume populată de seminţii străvechi, din care se trage toată omenirea şi care au fost create şi alese cu mii de ani în urmă. În fiecare seminţie există un Jucător care este antrenat de mic pentru Jocul Final, un eveniment catastrofal care va redefini soarta omenirii.


Alături de această carte-fenomen, în standul Grupului Editorial Trei vă aşteaptă peste 400 de titluri cu reducere de până la 50 % şipeste 60 de cărţi cu preţ promoţional 10 lei.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...