About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

7 mai 2015

Iubirea în multiplele ei faţete

Iubire este povestea unui bărbat şi a femeilor din viaţa lui. La 25 de ani de la moartea sa, Bill Cosey este încă o prezenţă puternică. În anii ’40 a ajuns milionar ca patron de hotel, creându-şi o lume plină de strălucire şi fast. Moştenitoarele acestei lumi, May, Christine, Heed, Juniora, Vida şi I. îşi construiesc şi deconstruiesc viaţa în jurul acestui bărbat dispărut, consumate de obsesia tatălui, a soţului, a amantului, a prietenului şi a protectorului. 
„Iubirea – cel mai frecvent clişeu, cel mai inutil cuvânt şi, în acelaşi timp, cea mai puternică emoţie umană. Fiindcă include în esenţa ei şi ura. Pentru a-i reda întreaga complexitate, am încercat să elimin, pe cât posibil, acest cuvânt din carte. Dacă am reuşit să arăt multitudinea faţetelor, profunzimea, dar şi preţul teribil pe care îl aduce cu sine, atunci titlul este o reuşită.“

Toni Morrison
„Iubirea în multiplele ei faţete: seducătoare, romantică, obsesivă, maritală, inocentă, devotată, intimă, dar şi iubirea neîmpărtăşită, nedorită, trădată, interzisă, plină de gelozie, iubirea care se transformă în ură.“

Bookreporter
„Morrison atinge aici culmea măiestriei. E un roman care trebuie citit cel puţin de două ori pentru că este atât de încântător şi de complex, încât te transpune într-o lume subtilă care se lasă descoperită treptat... Pur şi simplu îţi taie respiraţia.“
The Daily Mail
Toni Morrison (n. 1931) este prima femeie de culoare laureată a Premiului Nobel pentru Literatură (1993). I-au mai fost decernate Premiul Pulitzer şi Premiul National Book Critics Circle. Cărţile ei au fost deseori selectate în Clubul de Carte al celebrei Oprah.

CÂND UN CUPLU VINDECĂ UN PSIHOTERAPEUT...


Exerciţiul miraculos
Ioana şi Valentin Dorek: un cuplu cu doi copii, ajuns într-un moment de criză la un consilier marital. Într-un stil comic şi prin diverse exerciţii, consilierul încearcă să-i ajute să-şi rezolve problemele ce par iremediabile. Ioana ştie întotdeauna ce vrea, ce gândeşte şi ce o să spună soţul ei, ceea ce o face să nu-i mai acorde nicio atenţie. La rândul lui, Valentin o tratează cu indiferenţă şi răceală. Dar nu numai cuplul Dorek are probleme, însuşi consilierul pare că trece prin aceeaşi situaţie. 



În Exerciţiul miraculos, Daniel Glattauer se dovedeşte a fi un foarte bun cunoscător al firii umane şi surprinde cu măiestrie hăţişul sentimentelor contradictorii ale omului contemporan.


„Valentin: Păi, vă mai mulţumim o dată din suflet pentru terapeutica… sau mai puţin terapeutica… mă rog, pentru eforturile… şi pentru răbdarea dumneavoastră… 
Ioana: Şi acum o sunaţi imediat pe soţia dumneavoastră, trebuie să ne promiteţi! 
Consilierul: Da, asta, da, sigur… vă promit. Am să atac imediat problema. N-am să… n-am să mă ascund. Am să combin chestiunile acestea, noţiunea mea de înţelegere şi… da, domnule Dorek, să spunem cutezanţa dumneavoastră. Am să încerc. Vă promit! La revedere! Ieşiţi singuri?! 
Ioana (îi strigă în urmă): Iar la următoarea şedinţă ne povestiţi care a fost rezultatul."

Daniel Glattauer este scriitor şi editorialist pentru Der Standard. Cărţile sale Dragoste virtuală şi Toate cele şapte valuri (apărute la Editura Trei în 2006, respectiv 2009) au fost traduse în 35 de limbi şi s-au vândut într-un milion de exemplare.

6 mai 2015

precomanda: Isla și Fericirea până la adânci bătrâneți

Dragostea se aprinde repede în New York – Oraşul Care Nu Doarme Niciodată, dar oare va dura această dragoste înflăcărată?  precomandape www.edituraepica.ro sau  aici

coperta ISLA.cdr
Romantică incurabilă, Isla s-a îndrăgostit de introvertitul desenator Josh încă din primul an de liceu, de la Şcoala Americană din Paris. Iar după o întâlnire întâmplătoare, în Manhattan, în vacanța de vară, dragostea părea să se înfiripe mai repede decât credea ea. Însă, atunci când încep al doilea an de liceu, în Franţa, Isla şi Josh încep să se confrunte cu problemele cu care toate perechile tinere au de furcă, inclusiv drama familială, incertitudinea în privinţa viitoarelor facultăți pe care le vor urma şi posibilitatea foarte reală de a fi despărţiţi.

Cu o apariţie episodică a personajelor preferate ale seriei, Anna, Étienne, Lola şi Cricket, această poveste de dragoste adevărată, adorabilă şi sexy – care are ca fundal de desfăşurare New Yorkul, Parisul şi Barcelona – încheie extatic îndrăgita serie a autoarei Stephanie Perkins.
„Stephanie Perkins este Jane Austen a generaţiei noastre. Poveştile ei îţi frâng inima, te alină şi te lasă fără aer de atâta fericire; e magie adevărată în aceste pagini – o experienţă pe care n-ai s-o uiţi.”
—TAHEREH MAFI, autoarea seriei Spulberă-mă, bestseller New York Times
„Fanii romanelor care îți frâng inima o vor adora.”
—BOOKLIST
„E greu să-ţi închipui o poveste mai romantică decât Isla şi Fericirea până la adânci bătrâneţi.”
—BOOKPAGE, Teen Top Pick
„Eroii adolescenţi cuceritori cu vieţi romantice captivante fac deliciul lecturii… O abilă ilustrare a atracţiei covârşitoare, emoţionale şi fizice, simţite la prima iubire.”
—KIRKUS REVIEWS
„Perkins încheie trilogia poveştilor de dragoste înlănţuite cu un roman pasionant, care urmăreşte îndeaproape intensitatea emoţională a unei relaţii încă de la înfiriparea sa.”
—PUBLISHERS WEEKLY
„Personajele lui Stephanie Perkins se îndrăgostesc aşa cum toţi ne-am dori să ni se întâmple, în timp real şi de-adevăratelea.”
—RAINBOW ROWELL, autoarea cărţilor Eleanor şi Park şi Fangirl, bestselleruri New York Times
„Strălucitor şi plin de emoţii vii, Isla şi Fericirea până la adânci bătrâneţi este un roman uimitor şi pasionant.”
—RT BOOK REVIEWS
„Personajele veridice, dialogul deştept şi o iubire cu adevărat încântătoare sunt elementele de marcă ale unui roman care îi va încânta pe fanii autoarei şi va cuceri nenumăraţi admiratori noi.”
—SCHOOL LIBRARY JOURNAL

RECOMANDARE EDITURA TREI: FEMEILE CARE AU RENUNŢAT LA BĂRBAŢI de Karine Lambert



Femeile care au renunţat la bărbaţi
Cinci femei din generații diferite, care provin din lumi diferite, au un singur punct comun: nu vor să mai audă de dragoste și bărbați şi au inventat un alt mod de a trăi. Bărbaţii sunt prezenţi doar prin absenţă, apar în amintirile, în nostalgiile, în visele și în dorinţele lor ascunse. Singura prezenţă masculină acceptată este motanul casei!

O nouă locatară vine într-o zi să le bulverseze viaţa. Juliette află cu uimire regulile casei şi e impresionată de complicitatea, de curajul şi de nebunia acestor femei. Însă ea nu a renunţat încă la dragoste. Va zgudui ea oare convingerile vecinelor sale?

Un imobil şi cinci femei. Un refugiu împotriva deziluziei iubirii sau a iubirii fantasmatice. Poveşti intersectate, tandreţe feminină, apropiere subtilă, din „vecinătatea papucilor". Apoi, o intrusă în căutarea dragostei, care dă totul peste cap. – Doina Ioanid


Amintind de filmul Amélie prin atmosfera cartierului descris de Karine Lambert, Femeile care au renunţat la bărbaţi vorbeşte şi despre un aspect foarte actual, acela al dialogului dintre generaţii. – L'Avenir

„— E frumoasă dragostea, adevărata dragoste.
— Am renunţat la speranţa nebunească de a o trăi.
— În montagnes russes.
— La poligamie.
— La a vrea să apropii Polul Nord de Polul Sud.
— La peticeala zilnică, la a lipi de o mie de ori ce-i făcut bucăţele.
— La a-ţi pierde minţile când descoperi că celălalt nu-i ceea ce părea a fi.
— La a te dilua, a te contorsiona, a-ţi toci aripile pentru a plăcea.
— La a te lăsa dusă cu zăhărelul pentru o mângâiere, un cuvânt blând.
— La a deveni patetică.
— La a-ţi pierde neuronii şi a rămâne dependentă de o relaţie toxică.
— Nu te poţi proteja în dragoste.
— Singura protecţie este abstinenţa!
SUNT NEBUNE!

Karine Lambert, o fotografă pasionată de adevărurile esenţiale pe care le poate dezvălui o imagine, s-a lăsat prinsă şi în jocul de-a scrisul. Femeile care au renunţat la bărbaţieste primul său roman, în care vorbeşte cu emoţie, umor şi gravitate despre dificultatea de a iubi, despre frământările fiinţelor umane şi setea lor de fericire.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...