AdevarulShop te invita sa faci o
calatorie virtuala prin pagini de istorie si mitologie
Lumea este mare, iar trecutul ei este chiar mai maret plin de lumi acum disparute. Atlantida, Troia, Shambala si Avalon lumi de mult timp abandonate, îngropate sau uitate în negura vremurilor.
Faimosul ilustrator al lui Tolkien, John Howe, a dezlegat secretele istoriei pentru a scoate la iveala orase din epoci apuse si trecutul lor misterios. Cuvintele lui întelepte si ilustratiile minunate ofera lumilor disparute sansa de a prinde viata din nou.
Epopeea lui Ghilgameș este un poem epic din Mesopotamia antică. Este cea mai veche scriere literară a umanității, datând de la începutul mileniului al III-lea î.Hr. aparținând culturii sumero-babiloniene.
S-a păstrat, lacunar, pe 12 tăblițe de lut, în biblioteca regelui asirian Assurbanipal, de la Ninive și povestește faptele eroice ale legendarului rege al cetății Uruk. Poemul a fost descoperit abia în secolul al XIX-lea.
Probabil de origine sumeriană, dar absorbit și adaptat de civilizațiile succesive ale Mediteranei orientale, poemul conține multe elemente mitologice care vor apărea în literaturile și tradițiile mitologico-religioase ale civilizațiilor ulterioare.
Sinteză originală – printre foarte puţinele de acest gen în cultura română – lucrarea lui Marcel Olinescu oferă cititorului o busolă orientativă în hăţişul credinţelor mitologice româneşti, deschizându-i ademenitoare perspective spre înţelegerea fenomenului în integralitatea lui.
Interesul cărţii este sporit de desenele şi xilogravurile autorului, care o ilustrează, făcând-o atractivă pentru toate vârstele, dar mai ales pentru tineret, datorită valenţelor ei formative. Interzisă în timpul ultimei dictaturi, lucrarea se reeditează pentru prima dată după aproape şase decenii de la apariţie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu