About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

17 noiembrie 2013

Citesc: 11 minute de Paulo Coelho


Am primit aceasta carte pentru recenzie de la Libraria online, Libris.  Nu sunt un mare fan al lui Coelho, dar, trebuie sa recunosc ca povestea Mariei m-a prins :) este de fapt o poveste despre descoperirea de sine,  povestea unei prostituate din Brazilia, Maria, care porneste in cautarea succesului si al bogatiei in Elvetia, pentru a descoperi ca sperantele ei nu si-au gasit corespondent in realitatea dura.


DESCRIERE
Romanul Unsprezece minute este povestea Mariei, o fata dintr-un sat brazilian, ale carei prime intalniri inocente cu dragostea o lasa cu inima franta. La o varsta frageda, ea se convinge ca nu va gasi niciodata dragostea adevarata, crezand in schimb ca „dragostea este un lucru cumplit care te face sa suferi...“ 

O intalnire intamplatoare in Rio de Janeiro o face sa plece la Geneva, unde viseaza sa gaseasca faima si bogatie, dar sfarseste in strada, ca prostituata. In Geneva, Maria se indeparteaza tot mai mult de dragoste, devenind tot mai fascinata de sex. 


In cele din urma, conceptia ei lipsita de speranta despre dragoste este pusa la incercare cand cunoaste un tanar si chipes pictor. In aceasta odisee a descoperirii de sine, Maria are de ales intre a urma o cale a intunericului – placerea sexuala  – sau a risca totul pentru a-si gasi „lumina launtrica“ 


In acest palpitant si indraznet nou roman, Paulo Coelho analizeaza cu sensibilitate natura spirituala a sexului si a dragostei si ne invita sa ne confruntam cu propriile prejudecati, cu propriii demoni, sa ne aflam propria „lumina launtrica“.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...