About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

4 iulie 2012

SlowFood Turda la Terra Madre Balkans 2012



            Astazi vreau sa va impartasesc cateva momente speciale la care am avut bucuria sa iau parte in weekendul petrecut la Sofia alaturi de SlowFood Turda si  alte comunitati de hrana din Romania.  Evenimentul, Terra Madre Balkans, a oferit oportunitatea participantilor de a ne bucura impreună de diversitatea gastronomica, de a afla despre identitatea fiecarei zone si a produselor locale, precum si despre importanta igienei alimentare si a sustinerii biodiversitatii.



Sute de vizitatori din Balcani au avut ocazia să guste din produsele traditionale romanesti.  Producatori din Presdium-urile şi comunitatile de hrana  din România si-au expus cu mandrie  produsele in cadrul targului de degustare.
La standurile SlowFood din Romania,  pe langa dulceata de ceapa rosie si mierea de rapita, s-au putut degusta dulceturile producatorilor din zona Tranava Mare, branza de burduf din zona montana a Bucegilor, branzeturile si vinurile din judetul Alba sau mezelurile din zona Brasovului.

       



2 comentarii:

  1. Bine ca am mancat deja de seara pentru ca in caz contrar lesinam nu alta la imbietoarele preparate din acele poze. Dupa parerea mea bucataria romaneasca este de departe cea mai buna si foarte diversa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate! La standurile noastre a fost inghesuiala la degustare.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...