About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

29 august 2012

Colectia"100 carti pe care trebuie sa le ai" la un pret special

Mai ai la dispozitie doar cateva zile pentru a beneficia de reducerile oferite de Adevarulshop  pentru cartile din  colectia 100 carti pe care trebuie sa le ai, oferite cititorilor la un pret special – 7.99 lei


3292_4Cel mai cunoscut si mai indragit erou din romanele de aventura ale literaturii universale, tanarul Winnetou, sef de trib al apasilor Mesaclero, este inzestrat cu o inteligenta remarcabila si un curaj nemaiintalnit care il ajuta sa infrunte nenumarate pericole. 

Dupa uciderea tatalui si a surorii sale de catre banditul Santer, Winnetou devine conducatorul tuturor apasilor, inclusiv al triburilor Navajo, carora le castige respectul si increderea. Trecand prin aventuri care mai de care mai palpitante, Winnetou ajunge sa se intovaraseasca cu Old Shatterhand, un american puternic si neinfricat. 
Peripetiile celor doi prin Vestul Salbatic au inflacarat imaginatia a milioane de cititori. Nici nu este de mirare, avand in vedere ca, intre 1842 si 1912, "Winnetou" a fost cartea care s-a vandut in aproape 200 de milioane de exemplare in intreaga lume.


3307_4Nascut in micul oras Verrieres, intr-o familie umila, Julien Sorel este dispretuit de tatal sau pentru lipsa de forta fizica si pentru curiozitatea care-l indeamna spre studiu. 

Ocrotit de un preot binevoitor, care-i apreciaza calitatile intelectuale, tanarul devine preceptorul copiilor unui nobil din partea locului. Frumusetea si inteligenta stapanei casei, doamna de Renal, ii starnesc interesul si, in cele din urma, dragostea, tanarului Julien, care incepe sa nutreasca ambitia de a urca pe scara sociala. Cand insa incep sa circule zvonuri despre relatia lor, Julien se vede nevoit sa plece. 

Dupa un scurt intermezzo la seminar, tanarul ajunge secretarul marchizului de la Molle, a carui fiica se indragosteste de el. Desi tatal se opune casatoriei, ii obtine totusi lui Sorel un rang de cavaler, pentru a risipi pe cat posibil aparenta unei mezaliante. Norocul pare sa ii surada tanarului aflat la inceput de drum, insa o scrisoare de la doamna de Renal clatina esafodajul intregii sale vieti. Furios, Sorel incearca sa-si impuste fosta amanta, si din acest moment viata lui gliseaza pe panta neprevazutului.



Dupa ce si-a petrecut trei ani in serviciul militar, in Algeria, si apoi sase luni ca functionar in Paris, Georges Duroy, un subofiter sarac ce pare sortit unei existente mediocre si nespectaculoase, este ajutat de catre Charles Forestier, jurnalist si fost camarad de arme, sa se angajeze redactor la un ziar. 

3339_4Plin de ambitie, tanarul este promovat in functia de redactor-sef, dar nimeni nu banuieste ca articolele lui sunt scrise de Madeleine, sotia bunului sau prieten Forestier. Tot Madeleine este cea care-i face cunostinta cu politicieni de prestigiu si oameni de afaceri, care au un cuvant greu de spus in societate si de care tanarul profita fara rusine. 

Hotarat insa sa ajunga cat mai repede celebru si bogat, Duroy nu se opreste aici. El devine pe rand amantul mai multor femei influente si reuseste sa urce cu abilitate pe scara sociala, ajungand unul dintre cei mai bogati oameni din Paris. Finalul romanului, Georges contractand o casatorie stralucita la care sunt prezente cele mai ilustre figuri ale epocii , ne dezvaluie insa gustul amar al succesului. Romanul Bel-Ami este adaptat pentru marele ecran, avandu-i in rolurile principale pe Robert Pattinson, Christina Ricci, Uma Thurman si Khristin Scott Thomas.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...