About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

15 august 2012

Jane Austen la 7 lei pe AdevarulShop


Personaje de neuitat, intrigă impecabil regizată şi păreri extrem de amuzante despre lumea înconjurătoare – romanele lui Jane  Austen îi oferă   cititorului toate ingredientele care compun reţeta infailibilă a succesului literar. 

Cartile le gasiti pe Adevarulshop, la colectiile Adevarul,  la doar 7 lei


Odată cu sosirea în vecinătate a tânărului domn Darcy, un burlac  înstărit şi chipeş , viaţa familiei  Bennet  şi mai cu seamă a uneia dintre fiicele lor, Elisabeth, e complet dată peste cap. 

Mândria întâlneşte prejudecăţile, dorinţa de ascensiune socială  – superbia dispreţuitoare, înţelepciunea – perspicacitatea, iar o neînţelegere şi o judecată pripită duc la suferinţe sufleteşti şi, pe căi ocolite, la o poveste de dragoste cu final pe cât de neaşteptat, pe atât de fericit.




Umorul uşor sardonic al lui Jane Austen dezvăluie şi de data aceasta stratagemele, ipocriziile şi emoţiile puternice care însoţesc lupta pentru a dobândi respectabilitate socială şi a găsi iubirea adevărată a două surori cu temperamente cât se poate de diferite. În vreme ce Marianne e un clocot de pasiuni nestăvilite, Elinor are o detaşare aproape apolinică faţă de cele lumeşti. Cu toate acestea, suferinţa din iubire care le macină sufletele amândurora face ca, puţin câte puţin, în vieţile lor, raţiunea să lase loc simţirii şi simţirea să cedeze în faţa pasiunii, astfel încât, în cele din urmă, fericita cale de mijloc să le conducă spre dragostea visată.







Frumoasă, inteligentă, încăpăţânată, bogată, Emma Woodhouse e oricând gata să intervină cu un sfat – cerut sau nu –  în viaţa amoroasă a  locuitorilor din orăşelul Highbury, cărora, asemenea unui Cupidon pus pe şotii, încearcă să le găsească perechea potrivită. Dar în vreme ce cupluri se fac şi se desfac împrejurul ei, tânăra  rămâne singură, amânându-şi sine die planurile de măritiş. Acest paradox îndeseşte ţesătura intrigilor şi sporeşte trăirile visătoarei Emma, care nu va scăpa până la urmă din mrejele iubirii, făcând din romanul care poartă numele eroinei una dintre cele mai amuzante şi mai emoţionante poveşti de dragoste din literatura engleză.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...