About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

19 august 2012

O carte pe zi - "Umbra Vantului" de Carlos Luis Zafron


Astazi la O carte pe zi va recomand "Umbra vantului" de Carlos Luis Zafron, o carte care mi-a fost  si mie recomandata in urma cu ceva timp. Am amanat sa va vorbesc despre ea, in speranta ca voi reusi sa o citesc, astfel ca pe langa recomandare sa fac si o recenzie, dar se pare ca timpul pentru citit e intotdeauna insuficient. Poate veti reusi voi sa o cititi inaintea mea:) Cartea o gasiti la libraria online LIBRIS, la categoria Literatura Universala, alaturi de alte 4 volume semnate de Carlos Luis Zafron.


Ne aflam in Barcelona anului 1945. Intr-o dimineata cetoasa, domnul Sempere, proprietar al unui anticariat din inima orasului vechi, isi duce fiul, Daniel, la Cimitirul Cartilor Uitate, o cladire impunatoare, veche si sumbra, plina de volume ale unor autori necunoscuti sau uitati, carti aduse de oameni care au tinut sa le fereasca de parasire, de indiferenta sau de disparitie. Potrivit traditiei, cine intra pentru prima oara trebuie sa adopte o carte.

Dintre miile de tomuri prezente, Daniel se simte atras de Umbra vintuluide Julian Carax, un roman misterios pe care, ajuns acasa, il citeste in aceeasi noapte dintr-o suflare. In anii urmatori, Daniel se pomeneste implicat intr-o serie de intrigi si de crime, trecind prin numeroase primejdii pentru a salva cartea de anumite persoane. In acelasi timp, el se lanseaza in cercetarea amanuntita a biografiei autorului, cel putin la fel de enigmatica si de stranie ca si romanele sale.

Romanul Umbra vintului(2001) a figurat ca finalist la premiul pentru roman Fernando Lara(2001) si la Premiul Llibreter(2002) si a fost desemnata cea mai buna carte a anului 2002 de cititorii revistei La Vanguardia. Bestseller international,Umbra vintuluia cunoscut peste douazeci de editii in Spania, unde a depasit un milion de exemplare vindute, si a fost tradus in cincizeci de tari. In anul 2004, romanul Umbra vintului a fost distins, in Franta, cu prestigiosul Prix du Meilleur Livre Étranger“Umbra vantului” este un roman care te tine cu sufletul la gura. Are tot ce ii trebuie pentru a fi citit pe nerasuflate: mister, o poveste de dragoste, elemente detectiviste, personaje sincere si pasionale, precum si personaje detestabile. Ca o continuare a acestui roman, Carlos Ruiz Zafon a scris “Jocul ingerului”.

Pentru cei familiarizati cu lectura il lb. engleza, la LIBRIS veti gasi si cartea in engleza: Shadow of the wind

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...