About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

18 septembrie 2012

Carti de dezvoltare personala la Adevarulshop


Cartea este destinată celor a căror profesie necesită memorarea unor nume, numere şi fapte, dar şi celor care doresc să îşi îmbunătăţească aceste abilităţi în viaţa personală. Şi unii, şi alţii vor avea de câştigat de pe urma cărţii, care oferă metode eficiente pentru învăţare şi memorare.

Autoarea arată că memoria eficientă antrenează toate tipurile de memorie (cognitivă, afectivă, figurativă, senzorială etc.). La procesele de gândire şi învăţare participă nu doar mintea, ci şi latura afectivă. Memoria unilaterală conduce doar temporar la succes. Annette Brunsing arată cum pot fi combinate efectiv aceste tipuri de memorie.
Cartea prezintă, pe rând: modul de funcţionare a creierului şi memoriei, tehnici de memorare, combinarea a diferite tehnici în scopul îmbunătăţirii performanţelor mnezice. Utilizarea regulată a metodelor propuse în carte facilitează o îmbunătăţire a performanţelor memoriei în toate domeniile, printre care se pot enumera: memorarea numerelor, învăţarea limbilor străine, elaborarea unor tehnici pentru pregătirea creativă a conferinţelor – aspecte importante atât pentru viaţa profesională, cât şi pentru cea cotidiană. Însuşirea lor necesită un oarecare efort, însă odată asimilate, tehnicile de memorare vor deveni instrumente de nelipsit.


Educatia care se realizeaza intr-un cadru institutionalizat apartine societatii si de multe ori societatea se considera a fi mai importanta decit oamenii care o compun. Pentru a supravietui societatea indeamna la conformism, la imitatie blocand astfel creativitatea. Natura ne-a creat unici iar maiestria noastra ca educatori consta in a gasi calea care sa permita fiecarui copil sa-si manifeste in mod specific propriul potential creativ, intr-un cadru social care nu incurajeaza intotdeauna manifestarile creative ale copiilor. Potentialul creativ al prescolarului poate fi valorificat, imbogatit, prin intreg procesul instructiv-educativ din gradinita, astfel incat gradinita sa constituie preludiul viitoarei conduite creative a prescolarului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...