About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

4 septembrie 2012

Urzeala tronurilor a câştigat premiul Hugo pentru ”Cea mai bună prezentare dramatică – format lung”

Începând cu 30 august și până pe 3 septembrie, la Chicago a avut loc decernarea Premiilor Hugo. Acestea reprezintă un Oscar pentru cele mai bune lucrări de SF și Fantasy de limbă engleză, dar și pentru categorii conexe (fanzine, scenarii de film, producții cinematografice ale genului), iar anul acesta a numărat nu mai puțin de 17 secțiuni.
George R.R. MartinEvident, ochii lumii literare au fost atent concentrați pe nominalizații la categoria ”Cel mai bun roman”, iar competiția a fost foarte strânsă. I-am avut pe pe Jo Walton, cu romanul ”Among others”, pe fabulosul George R. R. Martin, cu ”Dansul dragonilor”, pe Mira Grant cu ”Deadline”, o autoare care a câștigat același premiu și anul trecut, China Miéville cu noul său ”Embassytown” și în sfârșit pe James S. A. Corey cu ”Leviathan Wakes”.
Duminică seara juriul a pus capăt zvonurilor, speranțelor și presupunerilor fanilor din lumea întreagă și a anunțat câștigătorii. Premiul la categoria ”Cel mai bun roman i-a fost acordat lui Jo Walton pentru ”Among Others”.
George R.R. Martin, considerat unul dintre favoriți printre romancierii nominalizați, nu a părăsit evenimentul fără să se fi bucurat de o imensă realizare: la categoria ”Cea mai bună prezentare dramatică – format lung”, primul sezon din ”Urzeala Tronurilor” a câștigat detașat în fața lui ”Captain America: The First Avenger” sau a lui ”Harry Potter and the Deathly Hallows”.
Laureații sunt aleși pe baza voturilor membrilor Worldcon (World Science Fiction Convention, iar de-a lungul timpului, numeroși autori au avut onoarea de a primi acest premiu sau de a fi nominalizați la el. Merită menționați aici Connie Willis în 2011, câștigătoare cu Blackout / All Clear, dar și John Scalzi, nominalizat în 2006, 2008 și 2009 și care anul acesta a prezidat evenimentul. sursa

"Cantec de gheata si foc" este una din seriile mele preferate. Recenzia mea o gasiti aici



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...