About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

14 iulie 2012

O carte pe zi

O carte pe zi continua astazi cu Hotul de carti, care din nefericire pentru mine intra, deocamdata, la categoria "imi doresc sa citesc" .  Am gasit-o la libraria online Libris, atat in limba romana, cat si in original si cat mai curand va fi in my mailbox :)
Descriere

Este anul 1939. Germania nazista. Tara îsi tine rasuflarea. Moartea nu a avut niciodata mai mult de lucru, si va deveni chiar mai ocupata. Liesel Meminger si fratele ei mai mic sunt dusi de catre mama lor sa locuiasca cu o familie sociala în afara orasului München. Tatal lui Liesel a fost dus departe sub soapta unui singur cuvânt nefamiliar - Kommunist -, iar Liesel vede în ochii mamei sale teama unui destin similar. Pe parcursul calatoriei, Moartea îi face o vizita baietelului si o observa pe Liesel. Va fi prima dintre multe întâlniri apropiate. Lânga mormântul fratelui ei, viata lui Liesel se schimba atunci când ea ridica un singur obiect, ascuns partial în zapada. Este Manualul Groparului, lasat acolo din greseala, si este prima ei carte furata. Astfel începe o poveste despre dragostea de carti si de cuvinte, pe masura ce Liesel învata sa citeasca cu ajutorul tatalui ei adoptiv, care cânta la acordeon. În curând, va fura carti de la incendierile de carti organizate de nazisti, din biblioteca sotiei primarului, si de oriunde le mai putea gasi. Hotul de carti este o poveste despre puterea cuvintelor de a creea lumi. Cu o scriitura superb maiestrita si arzând cu intensitate, premiatul autor Marcus Zusak ne-a daruit una dintre cele mai durabile povesti ale timpurilor noastre.


Va recomand sa o cititi si apoi va astept la discutii. Lectura placuta!

2 comentarii:

  1. Acum o citesc si eu in engleza. O sa-mi ia ceva timp, pentru ca am o lista uriasa de carti, insa si alte activitati... ;)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...