About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

9 iulie 2012

Recenzie "Gargui" de Andrew Davidson


OOOOOOOK. Tocmai am termnat o carte care a avut nevoie de 7 ani de documentare pentru a fi scrisa. “Gargui” a lui Andrew Davidson este  o poveste… despre povesti de iubire nemuritoare. Parcursul unei iubirii ce se desfasoara pe doua planuri temporale: prezent si trecut - Germania secolului al XIV - lea.

 Inainte sa o primesc de la libraria online Libris,  am facut un scurt research pe net pentru a ma convinge ca merita citita. Ei, da! Aceasta carte este un BIG MUST READ! Chiar si acum cand ma pregatesc sa fac recenzia imi vin in minte fragmente din ea. Aceasta carte te tulbura, te marcheaza si te lasa cu sentimentul ca ai pirdut ceva important.

Cartea in sine este o adevarata aventura. Acum inteleg de ce Davidson a avut nevoie de atatia ani de documentare. Scriitura este detaliata, vizuala fara a fi obositoare. Pentru mine a fost o experienta.  Nu vreau sa trec mai departe pana nu va voi spune ca limbajul libertin a fost  greu de digerat(mesaj pt. traducator: Dictionarul Limbii Romane are si termini stiintifici pentru vulgaritatiJ). Depasind acest mic obstacol, m-am cufundat intr-o lume tragica si in acelasi timp extraordinara, care te tulbura irevocabil. 

Autorul il poarta pe cititor de la o extrema la alta. Citind, vei simti ororile prin care trece o persoana arsa,  tristetea pierderii frumusetii si celebritatii, precum si nevoia imperioasa de a pune capat suferintei, dar si  intelegere si iubire alaturi de narator. Gargui este, as putea spune, o carte despre iertare, purificare, mantuire.

Un punct pe care as vrea sa il subliniez este ca povestile din interiorul povestilor dau nastere nuantelor si profunzime textului. Cu toate ca a fost scrisa la persoana I, numele naratorului nu ne este dezvaluit, insa cel al personajului feminin este enuntat in intregime nume si prenume: Marianne Engel (Engel este termenul pentru Inger in lb.germana). 

Dupa cum stiti, nu va dezvalui foarte multe din cartea citita, ci doar va fac putin curiosi  ;) si ca de fiecare data va invit sa o cititi.  

Scurta descriere:
Naratorul, un barbat chipes, dependent de droguri, actor si regizor de filme porno, se prabuseste cu masina intr-o prapastie suferind arsuri pe cea mai mare parte a corpului. Aspectul fizic fiind distrus, tot ceea ce inainte conta pentru el numai exista. In urma acestui tragid incident se simte tradat de soarta, ajungand sa se gandeasca tot timpul la momentul sinuciderii. Aparitia unei paciente de la sectia de nebuni, o frumoasa sculptorita de garguie, pe nume Marianne, il face sa-si schimbe incet si fara stire gandurile autodistructive. In prima lor intalnire, ea ii marturiseste ca a ars din nou, ei fiind iubiti in indepartatul Ev Mediu, pe cand ea era o maicuta, iar el un mercenar. 

Cartea Gargui - Andrew Davidson aparuta la Editura ALL va este oferita de libraria online  LIBRIS si face  
parte din categoria Literatura Universala .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...