About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

15 iulie 2012

Romanul psihologic la AdevarulShop

          Romanul psihologic se bazeaza pe investigarea detaliata a vietii interioare, observarea psihologica. Este scris de obicei la persoana I (perspectiva narativa subiectiva), pentru ca pune accent pe descrierea starilor sufletesti, a problemelor de constiinta sau chiar patrunderea in zonele obscure ale inconstientului.

               Magicianul 

         Cea mai ampla specie a genului epic în proza, cu o actiune diversificata sub raportul planurilor narative si al personajelor, romanul a cunoscut o serie larga de forme si de manifestari în literatura . 

           Fiind vorba de analiza psihologica, autorul isi propune sa „absoarba” lumea in interiorul constiintei, anulandu-i omogenitatea si epicul, dar conferindu-i dimensiuni metafizice. Nu mai este demiurg în lumea imaginarului, ci descopera limitele conditiei umane, cu o perspectiva limitata si subiectiva..
           In ceea ce priveste opera, personajul – narator înlocuieste naratorul omniscient, ceea ce potenteaza drama de constiinta, conferindu-i autenticitate; optiunea pentru conventiile epice favorizeaza analiza (jurnalul intim, corespondenta privata, memoriile, autobiografia).

Doamna Dalloway

           Cititorul se identifica cu personajul – narator, alaturi de care investigheaza interioritatea aflata în centrul interesului; are acces la intimitatea personajului – narator  (mai ales atunci când ii poate „citi” jurnalul de creatie). sursa scribd.com

Tacerea Mieilor 
Citind Lolita in Teheran 



























Aceste patru carti prezentate sunt doar cateva din cele aproape 200 de carti propuse de Adevarulshop la sectiunea Romanul Psihologic.


 Sper ca v-am trezit interesul! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...