About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

4 august 2012

Autorul Saptamanii- Rodica Ojog BrasoveanuRodica Ojog-Brasoveanu (28 august 1939, Bucuresti – 2 septembrie 2002) a fost o scriitoare de romane politiste din Romania. A urmat primele clase la scoala „Maison de Francais” si si-a continuat studiile la liceul „Domnita Ileana” (astazi Liceul „Eminescu”).

A inceput apoi cursurile Facultatii de Drept din Bucuresti, dar, dupa doi ani, in 1956, a fost exmatriculata pe motive politice. Dupa un an de munca necalificata la fabrica de medicamente Galenica, a reluat studiile de drept, de data aceasta la Iasi. Dupa finalizarea studiilor a inceput sa profeseze avocatura.


In 1969 a debutat cu un scenariu de televiziune, iar primul roman politist, Moartea semneaza indescifrabil, l-a scris la insistenta sotului ei, actorul Cosma Brasoveanu, si l-a publicat in 1971. Dupa sapte ani de practica a renuntat la avocatura si s-a dedicat in intregime scrisului.
Pana in 1999, a publicat 35 de romane, in majoritate politiste, dar si cateva istorice si unul stiintifico-fantastic. 


Este considerata, in mod unanim, marea doamna a literaturii politiste romanesti.


Cartile autoarei la gasiti la preturi exceptionale la libratia online LIBRIS si la Adevarulshop


Cianura pentru un suras - Rodica Ojog-BrasoveanuMoartea semneaza indescifrabil - Rodica Ojog BrasoveanuCianura pentru un suras - Rodica Ojog BrasoveanuEnigma la Mansarda - Rodica ...O toaleta a la Liz Taylor - ...


Necunoscuta din congelator

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...