About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

23 august 2012

O carte pe zi - Albert Einstein "Cuvinte Memorabile"


Cuvinte memorabile 2008 - Albert Einstein
Dupa cum ati vazut, ori de cate ori dau peste citate din acest minunat si genial om, le preiau, doar pentru placerea de a le regasi ori de cate ori am nevoie de o ancora in realitate.   :)

In partea stanga a blogului o sa gasiti eticheta cu citatele din A.Einstein, care chiar daca sunt in engleza, le puteti intelege folosind traducatorul paginii.

"Cum se face ca nimeni nu ma intelege, dar toata lumea ma iubeste?" se intreba Einstein intr-un interviu din 1944. 

Teoria relativitatii i-a adus o faima pe care nici un savant n-a dobandit-o vreodata: a devenit simbolul stiintei si al intelepciunii.

O intelepciune nonconformista si plina de umor, odata ce poza in care scoate limba continua sa faca, de aproape un secol, inconjurul lumii. O intelepciune autoironica, asa cum o dovedesc cuvintele rostite de Einstein in 1922, la Sorbona: "Daca teoria mea se va dovedi corecta, Germania va sustine ca sunt german, iar Franta ma va declara cetatean al lumii. Daca teoria mea se va dovedi falsa, Franta va spune ca sunt german, iar Germania ma va declara evreu."

Dupa ce a studiat vreme de douazeci de ani manuscrisele lui Einstein, Alice Calaprice a adunat aceste vorbe memorabile, impreuna cu fragmente din scrisori si documente recent descoperite, alcatuind o antologie care da imaginea vie si complexa a savantului. 

Einstein vorbeste aici despre sine si despre familie, despre moarte, educatie, omenire, viata, Dumnezeu, muzica, razboi, astrologie, creativitate, patriotism, farfurii zburatoare, intuitie, psihanaliza, femei, stiinta si constiinta, dragoste, inteligenta... 

Cartea Cuvinte memorabile 2008 - Albert Einstein aparuta la Editura HUMANITAS va este oferita de libraria online LIBRIS si face parte din categoria Memorii Jurnal, categorie care va pune la dispozitie peste 350 de titluri .Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...