About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

16 septembrie 2012

O carte pe zi - Minciuni, Erori si Neintelegeri in Istorie


Minciuni, erori si neintelegeri in istorie - Graeme DonaldCu totii am invatat ca George Washington a fost primul presedinte american, Ioana d’Arc – eliberatoarea Frantei ucisa de englezi, iar Vlad Tepes – un personaj malefic... Nu intotdeauna insa personajele si evenimentele istorice sint asa cum le prezinta filmele si documentarele. De la Colosul din Rhodos si catacombele Romei pina la criza de pe Wall Street, de la legenda lui Caligula pina la cea privitoare la parintele Jocurilor Olimpice, de la rastignirea lui Iisus pina la bombardarea oraselor Hiroshima si Nagasaki, volumul face o incursiune prin istoria milenara a omenirii. 


Analiza faptelor, bazata pe argumente logice si presarata cu detalii si comentarii amuzante, demonstreaza ca multe adevaruri pe care le cunoastem nu coincid cu ceea ce s-a „intimplat” in realitate.


Cuprins":

Caldura mare in orasul vechi, la noapte. Nero chiar a dat foc Romei sau totul a fost un accident? • Imbaierea nocturna a contesei Báthory. O femeie care este judecata gresit • Calatoriile lui Cook. Capitanul Cook, descoperitorul Australiei? • Improvizatie cu orchestra la bordul inimaginabilului. Miturile despre Titanic • Lungul drum al zilei catre banal. Mao si marsul lui imaginar

Cartea Minciuni, erori si neintelegeri in istorie - Graeme Donald aparuta la Editura POLIROM va este oferita de libraria online www.libris.ro si face parte din categoria Istorie Universala .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...