About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

17 septembrie 2012

O carte pe zi - Pacientul englez de Michael Ondaatje


Pacientul englez are drept personaje centrale patru oameni cu existente pustiite, impinsi de hazard sub acoperisul unei foste manastiri italiene, la sfirsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial. E Hana, o infirmiera amortita de spectacolul suferintei si mortii atitor soldati ingrijiti; Caravaggio, un hot si spion mutilat, dependent de morfina; Kip, un genist sikh care-si pune zilnic viata in pericol dezamorsind bombe; si mai e misteriosul pacient cu trupul ars, de nerecunoscut, ingrijit de Hana, pe care lumea il ia drept englez si care incepe sa dezvaluie incet, incet o poveste de dragoste, cu aventuri in desert si razboi, ce ajunge sa-i bintuie si sa-i transforme pe ascultatorii sai. 

Pentru acest roman, autorului i s-a decernat prestigiosul Booker Prize si Governor General’s Award in Canada.



„Un roman ca un covor zburator, a carui magie face lumile apuse si timpurile uitate sa-si spuna povestea … o carte ca un vis, cum rar au mai aparut in ultimii ani. ” (Time)

„Pana indeminatica a lui Ondaatje tese ca intr-o pinza istoriile unor oameni inlantuiti fara scapare in tot soiul de povesti de dragoste si razboi. Pacientul englez este o capodopera a fictiunii contemporane. ” (Don DeLillo)

Cartea am primit-o de la libraria online Libris saptamana trecuta. V
oi reveni in curand cu o recenzie. 



Spor la citit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...