About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

28 martie 2014

Viitorul se poate schimba?


Ce ai face dacă ai putea zări o frântura din propriul viitor? Ai încerca să schimbi lucrurile sau ai accepta ideea că viitorul nu poate fi transformat şi l-ai lua ca atare?
În Flashforward, o echipă de fizicieni care râvnesc la premiul Nobel conduc un experiment ştiinţific care pune în mişcare o energie de proporţii inimaginabile. Într-o clipă, omenirea este proiectată înainte cu douăzeci şi unu de ani, putându-se astfel experimenta câteva minute din viitor.
Ce se întâmplă însă cu trupurile şi minţile locuitorilor planetei în acest interval şi, mai ales, după, când lumea se retrezeşte şi se confruntă cu un nou coşmar? Exista o adptare pentru televiziune acestui roman.
Serialul de televiziune FlashForward inspirat din roman a fost difuzat de ABC între 24 septembrie 2009 și 27 mai 2010. Spre deosebire de roman, personajele nu sunt din lumea științifică, ci includ doi agenți FBI, pe nume Mark Benford (Joseph Fiennes) și Demetri Noh (John Cho), precum și o echipă FBI care investighează evenimentul. Perioada pierderii cunoștinței a fost modificată de la sub două minute la două minute și șaptesprezece secunde, iar timpul viitor în care se ajunge se situează peste șase luni, nu peste douăzeci și unu de ani. Timpul curge normal pe durata evenimentului, iar camerele de securitate prin imagini ale oamenilor inconștienți pe întreaga perioadă. Apare și un personaj pe nume Lloyd Simcoe, dar acesta amintește doar parțial de cel din roman.
Acțiunea principală nu se mai desfășoară în Geneva, Elveția (în jurul CERN-ului), ci în Statele Unite, mai ales în Los Angeles, California. Flashforward-ul este descris în film ca un atac terorist, nu rezultatul unor circumstanțe nebănuite.

Un comentariu:

  1. Hm, pare foarte interesanta cartea. Mi-a atras atentia atat descrierea cat si titlul si coperta ^_^

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...