About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

6 august 2012

Recenzie "Inainte sa adorm" de SJ Watson

Ne definim prin amintirile noastre. Dar dacă ne-am trezi brusc fără ele? 
Dacă am uita dintr-odată cum ne cheamă, cine suntem, de unde venim, 
pe cine iubim....


Înainte să adorm
O carte de debut suprinzatoare. Desi subiectul a fost unul des intalnit, amnezia, aceasta carte a reusit sa puna conceptul intr-o cu totul alt lumina.  



Cartea ar putea fi incadrata foarte bine ca thriller,  are toate elementele necesare: suspans,psihologie combinata cu mister,  cu rasturnari de situatie si  multe piese dintr-un  puzzle care asteapta sa fie rezolvat.

O carte unica, dezvoltata pe multe niveluri de gândire despre viata, relatii, roluri, prietenie, existenţa de zi cu zi.


Autorul te invita alaturi de personajul sau la o plimbare uimitor de terifianta. Nu in sensul clasic, ci cu accent pe teroarea psihologică pe care o traieste zi de zi eroina. 

Are 47 de ani si e scriitoare. Se trezeste în fiecare dimineata nestiind unde se afla. O forma rara de amnezie o împiedica sa retina informatii mai mult de 24 de ore. Crede ca are cu 20 de ani putin, ca este singura si ca are întreaga viata înainte. Dar descopera ca locuieste cu sotul ei, Ben si ca majoritatea deciziilor importante din viata sa au fost deja luate. Doctorul ei o sfatuieste sa tina un jurnal care o ajuta sa-si recompuna amintirile de la o zi la alta. 



Dar într-o zi deschide jurnalul si citeste: "Sa nu ai niciodata încredere în Ben".
Oare ce tip de accident a adus-o în aceasta stare?
În cine sa aiba încredere?
De ce ar minti-o Ben?
O cheama Christine. Jurnalul vietii ei se numeste Înainte sa adorm.
Ai intrat deja în viata ei. 

Christine isi duce existenta in confuzie, teroare, tristete si cu un constant sentiment de inutilitate. Deşi poate părea ca finalul  este cu totul predictibill,  autorul ne suprinde. 

Originala, cu un ritm constant, "Inainte de a merge la culcare" te ţine  alert de la prima pagină până la ultima, dovedindu-se o adevarata provocare sa construiesti un roman cu un personaj amnezic, fara a deveni extrem de repetitiv. 


O carte vândută în peste 40 de ţări, care a devenit bestseller încă de la apariţie în SUA, Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Bulgaria, Olanda şi Belgia.




2 comentarii:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...