About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

20 septembrie 2012

Happy 64th Birthday, George R. R. Martin! [20 September 1948]

  


George R.R. Martin s-a nascut in 1948 la New Jersey si a absolvit jurnalismul cu summa cum laude la Northwestern University, Illinois.

In anii ’70 George R.R. Martin a scris o serie de nuvele, printre care si Regii nisipurilor (1979), pentru care i-au fost decernate Premiile Hugo si Nebula, apoi a continuat cu romane SF, fantasy si horror.

In anii ’80 a fost producator si scenarist in televiziune, editor al seriei Twilight Zone la CBS Television si producator al filmului Beauty and the Beast. Nuvela Zburatorii Noptii, care da si titlul volumului publicat in anul 1985, a fost ecranizata.

In 1996 Martin a inceput sa scrie seria fantasy Cantec de gheata si foc (din care la editura Nemira au aparut Festinul CiorilorIuresul sabiilorInclestarea regilor si Urzeala tronurilor). Seria este acatuita din sapte romane dintre care trei se afla inca in stadiul de proiect (A Dance with Dragons, The Winds of Winter si A Dream of Spring).
Seria Cantec de gheata si foc este considerata o capodopera a genului, dupa trilogia Stapanul inelelor de J.R.R. Tolkien, drepturile cinematografice fiind deja achizitionate de HBO, care intentioneaza realizarea unui serial in scurt timp.

Remembering Melodie, Zburatorii noptii si Sandkings au fost, de asemenea, adaptate pentru marele ecran.

Urzeala tronurilor a aparut in 1996 si a obtinut Premiul Locus in 1997, iar nuvela Blood of the Dragon (Sangele dragonului), care face parte din roman, a obtinut Premiul Hugo in 1997.

Volumele semnate de G R R MArtin le gasiti la Libris si Nemira, iar parerea mea despre seria Cantec de Gheata si Foc o gasiti aici

Un comentariu:

  1. Ma apuc de Song of ice and fire zilele astea, dupa ce termin cartile pe care le am acum... Cam multe pagini de citit, dar e musai ;)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...