About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

14 septembrie 2013

Recenzie Fluturi sarutandu-se.Cugetari,poezii - Carmen Sylva





"Carmen Sylva" este pseudonimul sub care si-a publicat cartile regina Elisabeta a Romaniei,o importanta voce care a iubit literatura, muzica si pictura.Datorita pozitiei importante ocupate in statul roman, autoarea se bucura de o ampla prezentare a vietii in paginile de inceput ale cartii.De asemenea aflam ca datorita faptului ca a publicat preponderent in limba germana,limba materna,cartile sale nu au fost prea cunoscute in Romania si eforturile de a le publica in romana au fost in zadar.Orice efort de a le publica sau promova in perioada comunista a fost rapid inabusit.

Cugetarile sale sunt pline de intelepciune,claritate,uneori si rima.Poezia este asemeni unei oaze de intelepciune, indemn la meditatie,sub un zambet firav, gingas se ascunde o imensa durere.Temele abordate in poezii sunt: tristetea, dezolarea, suferinta, dorul,amintirile si speranta.
Cugetarile sunt succedate de poezii,printre pagini sunt presarate imagini deosebite din viata reginei.

Modul in care a fost editata aceasta cartea este demn de o regina: elegant,maiestuos,simplu,maret,impozant.
Asemui lectura acestei carti cu gustatul unei prajituri dulce-amaruie: se face incet,pe indelete,se savureaza cat mai mult momentul,iar gustul va ramane impregnat indelung in papilele degustatorului.

Recomand tuturor aceasta carte pentru relaxare intr-o zi ploioasa de toamna si pentru o lectura regeasca incarcata de sensuri si indemnuri la meditatie.

Citate:
Exista lacrimi care ard si lasa semne.
Exista altele care infrumuseteaza si impodobesc un chip.
Exista, in fine, lacrimi care ameninta si inspaimanta.

Cel care a fost vreme indelungata lipsit de bucurie nu si-o mai doreste si, cand ea ii bate la usa, el deschide tremurand tot, de frica sa nu fie durerea travestita.

Cand pana si durerea ne-a parasit, abia atunci s-a terminat totul.

Noaptea, totul e de foc-stelele, gandurile, lacrimile. 

Toate cugetarile sunt frumoase, dar am ales doar pe acestea pentru ca s-au pliat cel mai bine pe starea mea de moment.


Cartea a fost publicata la Curtea Veche si o puteti cumpara de aici.

2 comentarii:

  1. Coperta și fotografiile sunt superbe, și nu am dubii nici despre conținut! Cartea aceasta m-a cucerit instant, o voi pune pe listă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ma omor cu poeziile, pur si simplu. Dar le apreciez, pentru simplul fapt ca stiu ce inseamna sa scrii o poezie. Nu pot decat sa iti multumesc pentru recomandare. Daca o voi gasi pe la biblioteca, o voi rasfoi si eu :)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...