About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

2 aprilie 2015

Cartea ignorantei. Mic tratat pentru cei care stiu ca... nu stiu de John Lloyd, John Mitchinson

Cartea ignorantei. Mic tratat pentru cei care stiu ca... nu stiuCartea ignorantei este un compendiu al conceptiilor gresite, al neintelegerilor si al greselilor frecvente adunate din programul QI de la BBC. 

In cazul in care inca mai credeti ca Henric al VIII-lea a avut sase sotii, ca pamantul nu are decat o luna, ca George Washington a fost primul presedinte al Statelor Unite, ca Bangkok este capitala Thailandei, ca cea mai mare fiinta este balena albastra, ca Alexander Graeme Bell a inventat telefonul, ca whisky-ul si cimpoiul provin din Scotia sau ca Everest este cel mai inalt munte din lume, atunci exista cel putin doua motive pentru care ar trebui sa cititi aceasta carte.

Daca nu ati vizionat QI inca, veti fi uimiti sa aflati cate lucruri nu stiati, incepand de la cele mai mari si mai ciudate galaxii pana la cele mai mici si mai cunoscute particule subatomice, de la marmotele ucigase pana la morcovii negri, de la bivolii daltonisti pana la lufele care cresc in copaci. Aceasta este lumea despre care nu va invata la scoala, lumea unde: panterele nu sunt negre, James Bond bea whisky, America a fost descoperita de galezi, sampania a fost inventata de englezi, Mos Craciun este turc, iar pe Arca lui Noe au fost paisprezece oi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...