About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

22 mai 2014

Noutati ale Grupului Editorial Trei la Bookfest - Operatiunea Seruven

Grupul Editorial Trei sarbatoreste 20 de ani la Salonul International de Carte Bookfest 2014, in perioada 28 mai - 1 iunie 2014, cu lansari de carte si noutati editoriale.Carti ale editurilor Trei, Pandora M si Lifestyle Publishing au reducere de pana la 30 %. De asemenea, peste 50 de titluri vor avea pret promotional 10 lei.


Coperta. Accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedeaVineri 30 mai 2013, ora 18.00, va invitam sa-i intalniti pe Stanislas Pierret si Arnaud Littardi la standul Grupului Editorial Trei.

Autorii francezi vor lansa volumul Operatiunea Seruven.

Alaturi de Stanislas Pierret, Director al Institutului Francez din Bucuresti, si Arnaud Littardi se vor afla: Svetlana Carstean (scriitor) si Magdalena Marculescu (director editorial Grupul Editorial Trei).  

Descriere
Ahmed si Sinan, doi diplomati recunoscuti si apreciati, sunt trimisi in misiune la Paris, unde trebuie sa se asigure de buna desfasurare a unui amplu eveniment cultural.
"Operatiunea Seruven“ este menita sa schimbe imaginea tarii lor in Franta, cu ocazia aderarii Turciei la Uniunea Europeana.
Numai ca acest eveniment cultural atrage din partea potrivnicilor aderarii Turciei o rezistenta sustinuta de tot felul de tentative tragicomice de sabotare.
Fiind totodata jurnal de calatorie, thriller diplomatic si fabula filosofica, aceasta carte plina de umor si imposibil de inclus intr-o singura categorie inlatura bariere si face lumina intr-o lume a blocajelor administrative si a intereselor absconse.

In perioada 2004-2008, Stanislas Pierret a fost consilier cultural la Ankara, iar Arnaud Littardi director al Institutului Francez de la Istanbul. Pana atunci fiecare ocupase mai multe posturi diplomatice: primul la Praga si Budapesta, cel din urma la Quebec, Canberra si Atena.
In anii petrecuti in Turcia au lucrat impreuna si au legat o prietenie puternica. Astfel ca in 2008, cand a primit misiunea de a organiza evenimentul "Anotimpul Turciei" in Franta, Stanislas Pierret i-a cerut prietenului sau, Arnaud Littardi, sa-i fie complice si partener in acest demers. O aventura din care s-a inspirat cartea de fata, care combina ritmul detectivistic, jurnalul de calatorie si metafora filosofica.
Incepand din 2011, Stanislas Pierret este consilier de cooperare al Ambasadei Frantei in Romania si Director al Institutului Francez din Bucuresti. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...