About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

17 octombrie 2012

O carte pe zi

Pornind de la o serie de peste 40 de interviuri cu Steve Jobs, derulate de-a lungul a peste doi ani – precum si pe intervievarea a peste o suta de persoane apropiate lui Jobs, familie, prieteni, adversari, competitori sau colegi – Walter Isaacson a reusit sa creioneze portretul vetii trepidante si a personalitatii de o intensitate mistuitoare a unui antreprenor creativ, care, prin pasiunea sa pentru perfectiune si prin hotarârea încrâncenata, a revolutionat sase domenii de activitate: computerele personale, filmul de animatie, muzica, telefoanele, tabletele computerizate si continutul digital.
Într-un moment în care Statele Unite cauta modalitati de a-si sustine întâietatea în domeniul inovatiei, în care societatile din întreaga lume încearca sa construiasca economii creative, adecvate epocii digitale, Jobs reprezinta emblema absoluta a inventivitatii, imaginatiei si inovatiei neabatute. Steve Jobs stia ca cea mai buna cale de a crea valoare în secolul XXI rezida în conectarea creativitatii cu tehnologia, asa ca a construit o companie în cadrul careia salturile imaginatiei s-au îmbinat cu remarcabile reusite din domeniul ingineriei. El si colegii sai de la Apple au fost capabili sa gândeasca diferit: nu au contribuit doar la dezvoltarea unor produse superioare din punct de vedere tehnologic, ci au creat dispozitive complet noi si servicii despre care consumatorii nici macar nu stiau ca au nevoie.
Nu a fost un sef sau un om exemplar, nici un model demn de urmat. Mânat de demoni, era capabil sa provoace furia si disperarea celor din jur. Însa personalitatea, pasiunile si produsele sale se întrepatrundeau, la fel ca si componentele hardware si software ale companiei Apple, alcatuind un sistem integrat. Asadar, povestea sa este una instructiva si totodata plina de povete, continând lectii despre inovatie, caracter, leadership si valori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...