About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

16 aprilie 2014

Corint te invita sa descoperi vietile unor tineri americani uitati pana acum chiar si de istorie

Descriere

O cronică despre vieţile unor oameni uitaţi până acum chiar şi de istorie.
În 1934, a fost făcută o fotografie a unei echipe de baseball. Până aici, nimic neobişnuit. Numai că tinerii americani care zâmbeau obiectivului purtau tricouri pe care numele echipei lor era scris cu caractere... chirilice. Asta pentru că toţi îşi părăsiseră ţara şi familiile, dar şi greutăţile cu care acestea se confruntau în timpul Marii Crize Economice în căutarea unei vieţi mai bune în Rusia stalinistă.

Din nefericire, fiecare dintre ei avea să descopere toate ororile sistemului concentraţionar stalinist din perioada Marii Terori: într-un interval de numai patru ani, cei mai mulţi dintre aceşti entuziaşti jucători de baseball aveau să fie arestaţi. Unii dintre ei aveau să fie ucişi, alţii, trimişi în lagăre de muncă forţată. Până acum nu a fost niciodată spusă povestea vieţilor distruse ale acestor oameni abandonaţi nu doar de ţara de adopţie, ci şi de cea natală, care vremcar n-a vrut să recuoască tragedia lor.

„O carte importantă, plină de forţă… Tzouliadis împleteşte cu măiestrie informaţiile despre deciziile politice luate la nivel înalt cu chinurile pe care acestea le provoacă uneori celor nevinovaţi, adăugând detalii cutremurătoare unei pagini de istorie aproape uitate.” - George Walden, Observer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...