About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

1 octombrie 2012

O carte pe zi - Opera sfasietoare a unui geniu naucitorCand parintii sai mor, la scurta distanta unul de celalalt, fiecare din cauza unui alt tip de cancer, Dave se trezeste peste noapte responsabil de cresterea fratelui sau mai mic, Christopher. 

Mutandu-se din suburbiile Chicago-ului in Berkeley, unde locuieste si sora sa, Beth, Dave isi asuma in totalitate rolul de tutore al fratelui sau Toph, gasindu-si treptat diferite slujbe, concurand chiar (fara succes insa) pentru a deveni vedeta unui reality-show difuzat de MTV, „The Real World“. Ulterior (ne aflam la inceputul anilor '90) infiinteaza o revista de satira, Might, dar munca sustinuta la aceasta nu-l impiedica sa continue sa se ingrijeasca de Toph, participand la toate sedintele cu parintii sau la meciurile de fotbal ale acestuia.

 O carte despre traversarea unei prime tinereti amare cu umor si mult curaj, dar si despre dorinta unui tanar de a cuceri lumea, Opera sfasietoare a unui geniu naucitor aminteste, asa cum au observat criticii, de ironia lui David Foster Wallace si  de oboseala spirituala a lui Bret Easton Ellis.


Cartea Opera sfasietoare a unui geniu naucitor - Dave Eggers aparuta la Editura HUMANITAS va este oferita de libraria online LIBRIS si face parte din categoria Literatura Universala .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...