About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

7 octombrie 2012

Serii de autor la Adevarulshop - Thomas Mann

“Muntele vrajit” va reprezenta pentru neinitiatii in ale lecturii o corvoada. Si asta pentru ca la prima vedere, romanul face parte din categoria cartilor de mari dimensiuni (peste 700 de pagini), descrieri generoase, dialoguri parca fara sfarsit si termeni savanti, cu predilectie din lumea anatomiei. 

De fapt, Muntele vrajit face parte din categoria romanelor mari, si la propriu, si la figurat. Aceasta opera literara a lui Thomas Mann reuseste sa te absoarba in lectura, te indeamna sa citesti cu placere descrierile acelea atat de abundente, te determina sa ai rabdare sa astepti personajele sa termine ce au ele de povestit in dorinta de a afla ce se va intampla mai departe, dupa dialogul lor oarecum excesiv.




Cu ironia sa plină de rafinament, cu inegalabila sa măiestrie artistică, Thomas Mann imaginează o posibilă întâlnire între iubita din tinereţe a lui Goethe, neuitata Lotte a lui Werther, şi cel care, cincizeci de ani mai târziu, devenise patriarhul literaturii germane. 
Câtă emoţie reprimată, câte sentimente contradictorii, ce jocuri subtile cu miturile unei epoci încap între copertele acestei cărţi fermecătoare.

Cartile semnate de Thomas Mann le gasiti la Adevarulshop la categoria serii de autor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...