About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

8 august 2013

Cincizeci de umbre descatusate





Descriere:
In al 3-lea volum al seriei 50 de umbre ale lui Grey, cei doi protagonisti arhicunoscuti, Christian Grey si Anastasia Steele, deveniti acum soti duc o viata palpitanta: o multime de scene erotice vor infierbanta sangele cititorilor, mai bine zis cititoarelor,dar vor avea parte si de actiune, caci Jack Hyde, fostul sef al Anei vrea sa se razbune pe cei doi.Acesta va da foc unei sali de calculatoare a lui Grey si va incerca fara succes sa o rapeasca pe Ana.
Vazand ca nu a reusit nici acum sa-i faca sa sufere indeajuns, o va rapi pe Mia, sora mai mica a lui Grey si ii va cere Anei rascumparare 5 milioane de dolari.Ana va brava si se va duce singura sa-i dea banii, Jack o va lovi,dar Grey ajunge la timp si o va salva.
Ana ramane insarcinata si casnicia ei trece printr-o criza pentru ca Grey nu e de acord sa aiba acest copil.Punctul culminant in durerea Anei il reprezinta momentul in care afla ca Christian a fost la Elena,fosta lui dominatoare sa vorbeasca despre acest copil.
Kate si Elliot se vor casatori,vor avea o fetita pe nume Ava,iar Ana va ramane insarcinata din nou,cu o fetita de data asta peste 2 ani de la nasterea lui Theodore Raymond Grey.
Se pare ca inocenta Ana va duce o viata de vis alaturi de barbatul pe care l-a salvat din umbrele care il incatusau si nu-i dadeau voie sa simta fericirea,siguranta iubirii ei.

Parerea mea:

Daca celelalte volume mi s-au parut, dupa ce le-am inchis, usurele si artificiale, numai bune de citit intr-o zi caniculara de vara pentru a te relaxa, nimic mai mult, volumul trei chiar m-a impresionat.

Autoarea clar si-a revizuit tehnica de scriere,a inceput sa foloseasca procedee noi,sa explice lucruri in mai putine cuvinte,sa creeze o atmosfera de carte politista sau romantica.Oricum, se vede ca e mai profund ce a scris in acest volum.

Ana a devenit mai inteleapta decat pana acum,ia decizii prin care se pune in pericol doar pentru a-i salva pe cei dragi,isi descopera latura materna,isi definitiveaza evolutia sexuala,adica isi da seama ce ii place si cat e de acord sa sacrifice pentru fericirea sotului ei.Grey, Grey devine mai iubitor,mai putin autoritar,mai ocrotitor ca pana acum,isi deschide sufletul si scapa de temeri,de umbrele trecutului.

Mi-a placut la nebunie faptul ca in ultimele pagini autoarea a prezentat doua intamplari,doua zile din perspectiva lui Grey,dezvaluind astfel cat de ranit si speriat era de atingeri si in a doua parte,cat de pervers,obsedat si innebunit dupa control total.Vedem cu ochii mintii un baietel uimit de bradul de Craciun, de zambetul si blandetea mamei, de tonul bland al vocii tatalui adoptiv,uimit de tot ce e in jurul lui si care crede despre sine ca este un "baietel rau".In ziua cand a intalnit-o pe Ana se gandeste de mii de ori la cum ar face-o supusa lui.E indraznet in ganduri.E total opus fata de ceea ce devine dupa casatorie si chiar mai indraznet decat credeam.

Pasajele introspective ale Anei sunt mai profunde,iar scenele in care zeita intima apare par ca scoase dintr-o piesa de teatru,parca mai bine realizate.Actiunea e mai palpitanta, iar dialogurile celor 2 sunt mai amuzante.Penttru prima data de cand a avut relatii sexuale cu Grey, Ana foloseste cuvantul de siguranta.Grey e socat, furios.Imi pare bine ca Ana i-a  aratat ca nu ii accepta orice, ca nu ar face chiar orice doar pentru placerea lui.

Inca ma socheaza si ma dezgusta ca ea suge degetul pe care Christian l-a introdus in ea.Nu pot spune exact cat progres a facut de la sclava sexuala la rangul de sotie daca ii accepta lucrul asta.Scenele de dragoste sunt de doua feluri: 3 cuvinte si ne lasa pe noi sa ne imaginam ce se intampla in continuare,aici mi se pare ca romanul a fost scris in graba si autoarea voia sa treaca mai repede peste scene ca sa-l termine la termen; scene fierbinti condimentate cu mii de detalii,randuri intregi pentru o singura scena.Predomina scenele foarte scurte.

Scenele se succed cu repeziciune.Seamana cu scenele din piesele de teatru.Acum esti intr-o camera cu personajele x,y,z,peste 2 randuri esti in alta zi,alt decor cu personajele a,b,c.Mi se pare interesant procedeul.Ii da o anumita prospetime textului.

Citate preferate:

"Tu esti realitatea mea, Ana."

"Misiunea vietii mele...E sa te alint, doamna Grey.Si sa am grija de tine,pentru ca te iubesc."

"imi dau seama ca cea mai mare si mai intunecata spaima a mea e ca as putea sa raman fara el"

"Noi, despotii, facem asta pentru femeila pe care le iubim."

"O fi ciudat ca vreau sa-mi petrec tot timpul alaturi de el?"

Sunt multe fraze sau simple propozitii care au romantism in ele, "miros" a poezie.Autoarea s-a maturizat si stie sa impresioneze, sa induioseze inimile femeilor in aceasta carte.

Recomand tuturor aceasta carte!
E net superioada celor doua carti anterioare.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...