About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

19 august 2013

Recenzie Simbolul Pierdut de Dan Brown

IN STOC
(actualizat acum 2 ore)
Cod: RAO978-606-609-393-4
An aparitie: 2013
Autor: Dan Brown
Categoria: Literatura Universala
Editura: RAO
Format: 10.5x17.5 cm
Nr. pagini: 602

Descriere
Romanul este rezultatul a cinci ani de cercetare si documentare, iar actiunea se concentreaza in 12 ore, in care eroul de la Harvard, profesorul Robert Langdon, ne conduce alert si codificat in culisele tainice ale masoneriei. 


„Am fost intotdeauna fascinat de puterile oculte, de societatile secrete. Am crescut intr-un oras din New England, unde exista o loja masonica deasupra teatrului local si voiam sa aflu ce se intampla acolo“ - declara Dan Brown cu prilejul lansarii.

La numai o saptamana de la punerea sa in vanzare, Simbolul pierdut confirma toate asteptarile specialistilor: 2 milioane de exemplare vandute, dupa cum anunta editura americana Doubleday.

Gândurile mele despre carte
Mi-a plăcut această carte, un pic mai mult decât Codul lui DaVinci(lectura de 2 stele) și Înger& Demon(DNF). Ironic sau nu, Simbolul Pierdut a fost o lectură  agreabilă, mai ales că nu este altceva decât o altă poveste clişeu (The Bad, The Good and the Hidden), însă cu ceva mai multă intrigă și cu idei mai aproape de realitate decât am regăsit în predecesoarele sale. Nu o să fac o recenzie foarte elaborată pentru simplul fapt că nu vreau să vă influenţez negativ cu privire la această carte, chiar dacă, ceea ce va urma este o înşiruire de Nu-uri.

Adevărul este că întotdeauna am fost fascinată de societăţile secrete, iar micile “dezvăluiri” din lumea masonică au fost pe placul meu. Când am cerut această carte de la LibrisNU am avut aşteptări despre mari adevăruri istorice,  NU am căutat dezvăluiri şocante şi nici NU am crezut că voi avea parte de schimbări de stil sau tehnică în cazul lui Dan Brown ;)

Dan Brown NU m-a dezamăgit… scrie în acelaşi stil plat, lipsit de consistenţă şi fără credibilitate. Cercetarea lipseşte aproape cu desăvârşire şi din acest roman. Ca să nu mai vorbim de faptul că Robert Langdon pare că îşi pierde aproape total îndemânarea de a rezolva situaţiile criptice, alege o pista pe care o urmează cu încăpăţânare, pentru ca apoi să constate şocat că era în totalitate falsă. Sigur, mesajul lui Brown este clar: lucrurile nu sunt întotdeauna, ceea ce par a fi ;)) Dar chiar şi aşa comportamentul haotic al renumitului profesor de la Harvard lasă de dorit. Ok, nu spun mai multe.

Concluzia?

Mai bine citiţi cartea, cine ştie, poate că această poveste de ficţiune este pe placul vostru. E o lectură facilă,  care vorbeşte despre lucruri mai puţin banale(istorie religioasă, societăţi secrete), cine ştie, poate fi o experienţă inedita pentru unii dintre voi. So, enjoy the ride!!! 

Cartile lui DAN BROWN pot fi comandate de la libraria online, Libris.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...