About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

26 august 2013

Ce imi place sa gasesc in carti

Imi place mult sa citesc, desi in ultima vreme nu pot sa ma aduc si o tin intr-o continua apatie, agonie, tristete, nici eu nu stiu exact ce e.
Imi place cand gasesc un design deosebit intr-o carte, diverse insemnari, poze, desene, etc.
Am cautat printre cartile favorite dupa coperta si am gasit in interiorul lor lucruri care le fac si mai atragatoare.
Stiu cum e cand ai in fata o carte mica, de buzunar, cu scris de 10, inghesuit, ilizibil si intins pe toata pagina fara vreo sansa la o pauza.
Prima poza e din Vanatoare nocturna. La fiecare capitol are acea poza cu pumnalul si cizma fetei. Aluzie la feminitate si violenta, Kate si viata ei secreta, dorinta ei de a ucide toti vampirii barbati.

Despre spiritul legilor de Montesquieu este o carte la care tin pe de o parte pentru ca este foarte veche, printre primele carti de care am facut rost acum vreo 6 ani si pentru ca e diferita de orice altceva din biblioteca mea:trateaza aspecte, politice, sociale, nici nu stiu cum sa le descriu. E o carte de citit pentru a afla cum arata societatea cu regulile scrise si nescrise acum sute de ani.

Imi plac cartile care au o buna asezare a scrisului in pagina. Am gasit carti vechi cu scrisul pus stramb pe pagina si e destul de deranjant. Mai sunt acele carti care au paginile lipite 2 cate 2 in partea de sus a foii si trebuie sa le tai, ele ies mereu ciopartite si mai bine lasi cartea din mana sau acele carti in care nu poti citi ce scrie aproape de cotor pentru ca nu poti deschide de tot cartea.
E cazul cartilor vechi, dar si a unora de la Rao, editia de buzunar.


Pe langa bonusurile dinauntru, imi place sa fiu surprinsa placut de la pagina care contine titlul.Imi lasa impresia ca o armata de oameni au lucrat la cartea aia ca sa imi placa mie si ma incita sa trec cat mai repede la paginile scrise.




 Imi plac mini enciclopediile pentru asezarea in pagina ca in reviste si pentru diversele imagini care intaresc spusele si dau mai multe detalii pentru a ne imagina acele lucruri mai usor.



 Mini enciclopedia il are in centru pe Genghis Khan.Vizionati filmul autobiografic din 2007.E genial!

Poate nu stiati, dar eu am ceva cu asiaticii.
Sunt fascinata de cultura lor si am decis sa le citesc scrierile incepand cu cele mai indepartate vremuri.
Nu avem prea multe carti de la ei din cauza limbii grele,dar vreau sa stiu atat cat pot despre ei,despre modul in care se raporteaza la viata,iubire,patrie,timp,durere.




Am cateva carti de poezie de care sunt mandra printre care si urmatoarea.Poemele nu sunt siropoase,ci romantice.Nu exagereaza iubirea in niciun fel.



Trebuia sa apara si Eminescu pe-aici.E vorba de volumul de Antume.


Mai am cateva carti in engleza care imi plac mult.E vorba de A wandering warrior de Harry Gilleland.
E prima carte in engleza pe care o citesc si are actiunea in secolul al XII-lea.E o poveste despre onoare,razbunare,iubire si comploturi.
M-a fascinat de la primele pagini.O sa revin cu impresii cand o sa o termin.Mai am jumatate.
Ce imi place la ea e stilul aerat al capitolelor.Editorii au stiut sa aseze scrisul in pagina,sa fie destul de mare si destul de rasfirat sa nu ma faca sa stau 2 ore pe o pagina.
Am avansat la citirea in engleza si urasc sa ma chinui sa citesc o pagina.





Imi mai place Ink.Imi pare rau ca are coperta de hartie si se poate deteriora in timp.





Cartea care mi-a deschis ochii sa vad vocatia mea a fost Traind in stilul 80/20.E prima carte castigata pe net,in august anul trecut pe Studentie.A fost o surpriza si nu am crezut ca e adevarat concursul pana cand am primit avizul de la posta.

 

E plina de teste,diagrame,grafice,mix de stiluri/fonturi,citate puse in evidenta prin bold sau scris mai mare.A fost o placere sa o citesc.


Voi ce carti adorati pentru interiorul lor?


Un comentariu:

  1. Am gasit mai multe carti cu aspect frumos, dar nu mi le mai amintesc pe toate. Eragon are la inceputul volumului harta tinutului, si imi aduc aminte de Oracolul (Catherine Fisher) care avea cate un scorpion la fiecare inceput de capitol si niste citate misterioase si ciudate la fiecare inceput de parte; era foarte draguta :D Si eu ador cartile care au simboluri si tot felul de chestii prin ele. O, si mai era Destinul vraciului parca, de Joseph Delaney, cu tot felul de desene (vrajitoare, corbi) la fiecare inceput de capitol :D

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...